Ingram Micro ekspanderer i Norden

Fra og med den 1. januar 2017 udvider Ingram Micro sine aktiviteter i Norden til også at omfatte IT-produkter og -tjenester i Norge, Danmark og Finland.

De eksisterende organisationer i disse lande har tidligere primært arbejdet med produkter og løsninger inden for mobilitet, men efter at have investeret i nyt personale og kompetencer kan Ingram Micro nu tilbyde helhedsløsninger, der er tilpasset til hele IT- og telekommarkedet.

Nedenfor følger et interview med Ingram Micros nordiske administrerende direktør Ulrich Egeskov i anledning af ekspansionen.

Hvad er den primære årsag til ekspansionen, og hvorfor sker den netop nu?ulrich-egeskov

“I 2015 slog Ingram Micro alle sine forretningsområder sammen til én enhed, hvilket gør det muligt for os at udvide vores sortiment i hele Norden. Vi har allerede kontorer i både Norge, Danmark og Finland med omkring 80 “go-to-market”-ressourcer. Vores mål er i fremtiden at kunne give alle vores nordiske kunder samme mulighed, som vi giver vores svenske kunder.”

Hvad er Ingram Micros primære fokus i Norden?

“At blive en nordisk samarbejdspartner, som kan tilbyde et komplet sortiment inden for telekom og IT. Flere og flere af vores kunder og leverandører er pannordiske, og der er et stort behov for mere effektive distributions- og logistikløsninger. Vi oplever en stor forandring på markedet på den måde, at forbruget af produkter og tjenester bliver stadig mere transaktionsbaseret. Samtidig med at landegrænserne dermed udviskes, skal forretningerne i mange tilfælde tilpasses til det lokale marked og kundens særlige behov. Disse kompetencer har vi nu på samtlige markeder i Norden.”

Hvad er Ingram Micros største styrker?

“At vi har en stor bredde med stærke varemærker og produkter inden for alle områder. Ingram Micro ligger langt fremme og har en stor nordisk markedsandel inden for telekom. Kombineret med vores lange erfaring inden for IT betyder det, at vi kan håndtere den sammenlægning, der sker af IT og telekom. Desuden har vi udviklet flere unikke tjenester, som giver vores samarbejdspartnere en stor merværdi.”

Hvad betyder ekspansionen for kunderne og leverandørerne?

“Vi bliver nu en mere attraktiv, komplet samarbejdspartner. De eksisterende samarbejdspartnere kan samle alle deres nordiske forretninger hos samme distributør, uanset om de arbejder inden for IT eller telekom. Vi investerer i øgede kompetencer og mere personale, hvilket giver os mulighed for at blive ved med at udvikle såvel nye som eksisterende tjenester. Vi kan også anvende bedste praksis fra det svenske marked i de øvrige nordiske markeder.”

Ingram Micro er en global virksomhed, som har etableret sig i stort set hele verden. Hvordan ser Ingram Micros overordnede vækststrategi ud?

“Vores største fokus er at blive ved med at udvikle vores kerneområder: logistik, distribution, skytjenester og øvrige tjenester. Det er grundlaget for vores virksomhed. For at vi kan vokse yderligere fremover, er vores strategi ligesom tidligere at investere i selskaber, som er langt fremme i udviklingen, som har nogle kompetencer, vi har brug for, og som passer ind i vores langsigtede strategi.”