Social ansvarlighed og forretning hånd i hånd

Ingram Micro er atter nomineret som ”Årets arbejdsgiver” af Samhall i Sverige. Samhall er en organisation, der hjælper handicappede ud på arbejdsmarkedet.

Og hvilken interesse har det for os i Danmark? Hver gang Ingram Micros kunder i Danmark køber præ-konfigurerede produkter såsom forhåndsmonteret panzerglass og cover, installation af apps eller bundling af produkter, er det Samhalls medarbejdere der har forestået konfigurationen under dygtig ledelse af vores svenske kolleger.

Prisen uddeles af Samhall til de arbejdsgivere og ildsjæle, der går i brechen for personer med funktionsnedsættelse og bryder deres eksklusion fra arbejdsmarkedet og dermed forstår at det er vigtigere at se hvad mennesker kan frem for hvad de ikke kan.

En del af Samhalls virksomhed har til huse i Ingram Micros lokaler. Det giver os en ressource-fleksibilitet vi ellers kun ville kunne drømme om.

”Idag er vi ca 120 ansatte totalt som holder til i lokalerne, hvoraf ca 30-35 personer dagligt arbejder i Ingram Micros virksomhed.  Samarbejdet viser virkelig at det er muligt at forlade Samhall, hvilket jo er en del af formålet med vores arbejde. I min tid er 3 personer gået fra en ansættelse hos Samhall til en fastansættelse hos Ingram Micro og mange andre har med deres erfaring herfra kunnet gå videre til andre jobs,” fortæller Jan Laas, daglig leder af Samhalls personale.

Ingram Micros kunder stiller høje krav til kvalitet og udvikling, hvilket igen stiller høje krav til Samhall og deres medarbejdere. Der er derfor hele tiden fokus på bedst udnyttelse af kompetencerne med respekt for medarbejdernes faglige og sociale formåen.

”Dette samarbejde er kun en succes fordi Ingram Micros egne fastansatte medarbejdere også bidrager positivt og tager ansvar for et succesrigt samarbejde,” siger Jan.

Du kan læse mere om mulighederne for prækonfiguration og enterprise services her: http://ingrammicro.dk/logistik-service/tjenester-inden-for-livscyklushandtering/virksomhedstilpasning/

(Billede: Tobias Arastråle, Samhall medarbejder)